Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuws artikelen. U kunt een categorie kiezen uit het drop down menu of de zoekfunctie gebruiken als u op zoek bent naar een specifiek artikel.

Bent u een professional? Registreer / Log in om alle (wetenschappelijke) artikelen te kunnen lezen.

Leesvaardigheid scholieren daalt meer dan ooit. Specifieke omega 3- en 6-vetzuurcombinatie biedt ondersteuning.
Hoofd, Kinderen, Omega 3 & 6

In Vlaanderen en Nederland staat de leesvaardigheid onder druk. In het Nederlands taalgebied werden zo’n 10.000 scholieren van 15 jaar betrokken bij tests om te zien hoe de leesvaardigheid er op deze leeftijd voorstaat. De resultaten waren niet rooskleurig! Tot 2015 behoorden onze scholieren tot de wereldtop.

Het ‘Programme for International Student Assessment’ (PISA) is een driejaarlijkse internationale studie die al sinds 2000 onder andere de leesvaardigheid test bij de 15-jarigen in 79 landen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Verder lezen
S.O.S. Rupsen-rel!
Huid & Haar, Immuunsysteem

De eikenprocessierups rukt op! De overlast voor dit harige beestje is sinds de jaren negentig een terugkerend verschijnsel. Net als de berichten dat de overlast wéér groter is dan het jaar dáár voor.

Elke larve van de eikenprocessierups heeft wel 700.000 brandharen. Tijdens de groei laten deze brandharen los en kunnen veel last geven voor mens en dier, zoals jeuk en irritatie van de huid, ogen of luchtwegen.
Uit een enquête van het Rode Kruis blijkt dat 88% van de Nederlanders niet weet wat te doen bij door de rups veroorzaakte klachten. Daarom hebben wij een aantal tips voor u.

Verder lezen