Informatie

Visolie voor kinderen met spraakstoornissen

Visolie in de vorm van een supplement kan een rol spelen bij kinderen met spraakstoornissen. Dit is de conclusie van een groep wetenschappers, bijeen gebracht door de Cherab Foundation*, die een studie van 19 kinderen met verschillende spraakproblemen heeft beoordeeld. De kinderen, variërend in leeftijd van twee tot acht jaar, kregen een visoliesupplement met een combinatie van essentiële omega 3 en omega 6-vetzuren (EFA’s). De onderzoekers die de kinderen volgden rapporteerden binnen een paar weken opvallende veranderingen. Niet alleen in het vermogen van de kinderen om te praten, maar ook in hun gedrag, hun vermogen om te focussen en in het maken van oogcontact.

Verder lezen
IJzer

IJzer is in het lichaam nodig voor onder andere de aanmaak van hemoglobine. Zuurstof hecht zich aan deze stof in het bloed, zodat het door het lichaam verspreid kan worden.

Een ijzertekort in het lichaam kan leiden tot duizeligheid en concentratieproblemen. Als het tekort te groot wordt, dan kan dit bloedarmoede tot gevolg hebben.

Verder lezen